Kaj je kovinsko pohištvo?

Kovinsko pohištvo je vrsta pohištva, pri katerem se pri izdelavi uporabijo kovinski deli. Obstajajo različne vrste kovin, ki se lahko uporabljajo, kot so železo, aluminij in nerjavno jeklo.

 

Izdelki iz železa in jekla se pogosto uporabljajo v različnih konstrukcijah pisarniškega pohištva, vrtnih garniturah in drugi zunanji opremi.

 

Lito železo se uporablja predvsem za zaključne konstrukcije, noge klopi in mize iz masivnega železa. Primeren je za zunanjo uporabo zaradi svoje trdote, teže in sestave.
Njegova glavna pomanjkljivost pa je, da je relativno čista oblika železa podvržena koroziji, kadar je izpostavljen vlagi in zraku.

 

Nerjaveče jeklo je zelo razširjeno za najsodobnejšo opremo, ki vključuje kovino. Veliko tečajev, drsnikov, opornikov in kosov pohištva je izdelanih iz nerjavečega jekla.

 

kaj je kovinsko pohistvo

 

Aluminij je kovina, odporna proti svetlobi in koroziji, zato so izkoristili te lastnosti in se tako pogosto uporablja za lito pohištvo, zlasti v kategoriji oblikovanih stolov.
Atomi aluminija ustvarjajo zunanjo plast aluminijevega oksida, ki preprečuje korozijo notranjega aluminija.

 

Kovinsko pohištvo je priljubljena izbira pohištva, zlasti ko gre za zunanje pohištvo. Vse pogosteje se uporablja tudi v zaprtih prostorih, saj ima poleg trdote, stabilnosti in dolgoročne uporabe še številne druge dobre lastnosti.

11RAZLOGOV zakaj je kovinsko pohištvo dobra izbira za vas?

 

Poglejte našo pestro izbiro kovinskega pohištva – kovinskih omarkovinskih garderobnih omargarderobnih klopi.

OBRAZEC ZA POVPRAŠEVANJE
V spodnji obrazec vpišite svoje želje ali vprašanja . Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o: