Nosilec za monitor

Vse več uporabnikov računalnikov namenja dodano vrednost ergonomskemu nosilcu za monitor.

Nosilec za monitor je vaš vstop v ergonomsko urejeno delovno okolje!

 

Ergonomski nosilec za monitor s ploščo VESA

 

Pred nakupom poskrbite, da vaši monitorji ustrezajo zahtevam in da je model monitorja združljiv z nosilcem. Ko začnete z iskanjem najboljšega nosilca za vaš monitor, lahko naletite tudi na nekaj težav:

 

TEŽAVA ŠT.1 – KAKO PRITRDITI MONITOR

V kolikor monitor ni skladen z VESA ploščo, luknje za pritrditev roke ne ustrezajo, zato so potrebne dodatne prilagoditve z adapterji ali menjava monitorja.

Prva stvar, ki jo torej morate ugotoviti je, ali ima vaš obstoječi monitor »VESA« luknje. Ponavadi imajo monitorji v tehnični specifikaciji navedeno, da ustrezajo VESA plošči.

 

TEŽAVA ŠT.2 – STABILNOST

Nosilec za monitor, ki ima možnost daljšega iztega roke, lahko pri težjem ali večjem monitorju povzroča manjše tresljaje, kar je lahko pri vsakodnevni uporabi moteče in škodljivo za oči. Prav tako se lahko ista težava pojavi pri nizkocenovnem nosilcu.

Ena od prednosti nosilca z roko je večja delovna površina, saj je površina kjer je le ta pritrjen ponavadi bistveno manjša, v primerjavi s klasičnim stojalom monitorja. Da boste zagotovili ergonomijo telesa – pravilna drža, višina oči… je potrebno roko monitorja iztegniti, dvigniti, kar je pri širši delovni plošči potrebno upoštevati, ko izbirate nosilec.

Ko iščemo najboljšo rešitev za monitor je prav gotovo potrebno gledati na kakovostno roko nosilca, katera je izdelana iz kakovostnih komponent in zagotavlja ustrezno stabilnost monitorja v vseh položajih.

 

nosilec za monitor

 

 

TEŽAVA ŠT. 3 – TEŽA MONITORJA

Ker veliko proizvajalcev monitorjev prehaja na LED rešitve, zato teža ni tako velika težava, kot je bila nekoč. To pa ne pomeni, da to še vedno ni problem. Ker so monitorji postali manj dragi, uporabniki počasi povečujejo velikost svojih monitorjev.

Če presežete omejitev teže za roko, obstaja velika možnost, da boste opazili, da se monitorji počasi spuščajo. Prekoračitev teže lahko nosilec poškoduje in skrajša življenjski rok.

 

TEŽAVA ŠT. 4 – OMEJITEV ŠIRINE

Če uporabljate monitorje s širokim zaslonom, boste verjetno morali preučiti omejitve velikosti na roki monitorja. Ker večina nosilcev računalniškega monitorja ponuja popolne možnosti nagiba in pomika, lahko postane težava, ko postane monitor preširok.

Pomembno je biti pozoren na omejitve, ki jih navajajo proizvajalci nosilcev monitorja, da ne bo kasneje  težav z vrtenjem v različne smeri.

 

TEŽAVA ŠT.5 – TEŽKA PRILAGODITEV POTREBAM

Kako enostavno in hitro se prilagaja roka je lahko težava nekaterih nosilcev. Ponavadi so osnovne prilagoditve: nagib, zasuk, rotacija. Če je za vse te prilagoditve potrebno vijačenje nosilca, lahko pri večjem številu uporabnikov to predstavlja težavo. Prav tako je lahko moteče, če je potrebno vijačenje za prilagoditev monitorja pri višinsko nastavljivi mizi.

 

TEŽAVA ŠT. 6 – PRITRDITEV NOSILCA NA MIZO

Potrebno je predvideti ali bo nosilec pritrjen na rob mize z objemko ali se bo nosilec pritrdil na mizo skozi luknjo na vaši delovni površini. Vsi nosilci ne nudijo možnosti montaže na oba načina, zato je potrebno vedeti kaj si želimo. Potrebno je upoštevati tudi material mizne plošče, saj je v primeru stekla ali starinske mizne plošče montaža lahko problem.

 

Nakup kakovostnega ergonomskega nosilca za monitor se vam vsekakor splača, saj ga lahko optimalno prilagodite na tip telesa in vaše potrebe, zato ne spreglejte naše ponudbe

OBRAZEC ZA POVPRAŠEVANJE
V spodnji obrazec vpišite svoje želje ali vprašanja . Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o: