Pisarniški vrtljivi stol

UPORABA PISARNIŠKEGA VRTLJIVEGA STOLA

Industrijska revolucija v sedemdesetih letih prinesla številne inovativne spremembe. Celotna preobrazba je bila povezana z družbeno ureditvijo in povsem drugačnim pristopom do trga, proizvodnje in človeškega odnosa do zdravja. Z razvojem industrije in delovnih obveznosti je bilo potrebno razviti in prilagoditi tudi pisarniško pohištvo, da so lahko udobno opravljali svoje dolžnosti. Treba je bilo prilagoditi videz in obliko pohištva, da več ur dela v pisarni ne bi imelo negativnih posledic za zdravje zaposlenih.

 

Pisarniški vrtljivi stol
Izdelava pisarniškega stola skozi čas… 

 

Pisarniški stoli so bili do omenjenega obdobja po videzu bolj ali manj enaki. Stol je moral zaradi njegove uporabe in prostorske ustreznosti spremeniti celoten videz. Pojavile so se nove različice pisarniških stolov, zato imamo zdaj laboratorijski stol, industrijski stol, delovni stol, ergonomski stol in druge. Zdaj obstaja priporočilo za vsak poklic, ko gre za ta segment pisarniškega pohištva. Sedaj je znano, da lahko pravilno izbran stol močno olajša delo. Da bi ustvarili idealen ergonomičen pisarniški stol, mora ekipa strokovnjakov dati svoje mnenje, oblikovalec pa mora ustrezati vsem potrebnim parametrom, pri tem pa upoštevati slog, tako da pohištvo ustreza tudi estetskim merilom. Zdravniki so takoj našli pomembne segmente, ki so manjkali pri klasičnem modelu pisarniškega stola, in sicer ledveni naslon, ergonomsko naslonjalo, nasloni za roke … Vsi ti elementi predstavljajo pomemben vidik pri ohranjanju in izboljšanju zdravja zaposlenih.

 

Pisarniski stolPisarniški vrtljivi stolPisarniški vrtljivi stol

 

Uporaba pisarniškega vrtljivega stola

Ob pravilni uporabi ergonomičnega pisarniškega stola se zmanjšuje pritisk v križu in obremenitev v vretencih, katera so izpostavljena največjemu pritisku. Pravilno sedenje omogoča tudi nemoteno cirkulacijo od zgornjih okončin do spodnjih in obratno. Nepravilno sedenje povzroča upočasnjeno cirkulacijo, kar se odraža v koncentraciji, budnosti in živčnosti. Bolečine v bokih, sklepih, vratu in ramenih so pogoste tudi v delovnem sektorju, ki je večinoma povezan s pisarniškim delom. Ljudje, ki pravilno uporabljajo stol v pisarni, imajo večjo koncentracijo, ustvarjalnost in moč spomina.
Številne študije, opravljene v zadnjih nekaj letih, so potrdile ta dejstva. Zato se vse več vlaga v preučevanje in izboljšanje ergo vidika vseh pisarniških stolov. Vendar je nepravilno sedenje pogost pojav, bolečine v hrbtu pa so stranski učinek te nepravilnosti. Čeprav številna podjetja veliko vlagajo v profesionalno pisarniško pohištvo in pisarniške stole, veliko zaposlenih teh ugodnosti ne uporablja pravilno.
 

PRAVILNA DRŽA SEDENJA:

Pisarniški vrtljivi stol

 

 

Ne zamudite pogledati naše ponudbe ERGONOMIČNIH PISARNIŠKIH VRTLJIVIH STOLOV! 

OBRAZEC ZA POVPRAŠEVANJE
V spodnji obrazec vpišite svoje želje ali vprašanja . Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o: